Integritet och cookies Policy

Denna policy har upprättats för Ejes Choklad AB 2020-09-30

Syfte

Varför har vi en integritetspolicy?
Ejes Choklad värnar om din personliga integritet och vi strävar därför efter att alltid skydda dina personuppgifter och följa tillämpliga dataskyddsregler. Genom denna integritetspolicy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av Ejes Chokladfabrik AB.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysiskperson som är i livet. Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifter. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utför automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

För vilket ändamål samlar vi in personuppgifter?·       
Vi behandlar dina personuppgifter främst för att fullfölja våra förpliktelser gentemot dig. Vi behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag och utgår från gällande dataskyddslagstiftning, GDPR. När dina personuppgifter registreras har du enligt lag rätt att få viss information vilken vi härigenom tillhandahåller dig.
Ejes Choklad samlar in personuppgifter för att:
Hantera din beställning och returer.
Informera via SMS-avisering/e-mail om leveransstatus.
Kommunicera med dig vid eventuella problem med leveransen och svara på frågor.
Förhindra missbruk eller olämplig användning av våra tjänster.
Följa bokföringslagen.
Fullgöra avtal med tredje part, Speditör (PostNord, Dhl eller Schenker).
För att kunna leverera en personligt anpassad upplevelse av våra tjänster. För att kunna anpassa ejeschoklad.se efter ditt beteende och preferenser.


GDPR
Den 25 maj 2018 började den nya dataskyddslagen GDPR
(General Data Protection Regulation) att gälla. Med anledning av detta vill vi på Ejes Chokladfabrik AB upplysa våra kunder, leverantörer och samarbetspartners till oss om vilken typ av information rörande dig eller ditt företag som sparas i våra system. Som kund, leverantör eller samarbetspartner hos Ejes Chokladfabrik AB samlas vissa personuppgifter in och behandlas på olika sätt. Nedan följer information om behandlingen samt dina rättigheter som registrerad.
 
PERSONUPPGIFTSANSVARIG
Ansvarig för behandlingen av personuppgifter är:
Ejes Chokladfabrik AB
Org.nr. 556342-8696
Erik Dahlbergsgatan 25
115 32 Stockholm
Telefon: 08-664 27 09
info@ejeschoklad.se

COOKIES

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003 ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om det. Hemsidan använder cookies. En cookie är en liten tex fil som sparas på besökarens dator. Den sparas för att besökaren till vår hemsida ska kunna använda www.ejeschoklad.se som vi har tänkt och för att underlätta nästa besök. Vi använder cookies för att användningen av vår hemsida ska bli lättare och för att kunna anpassa hemsidan efter användaren.

Informationen som samlas in genom dessa cookies innehåller ingen personlig information utan används för att fastställa besökarens mönster gällande användningen av vårawebbtjänster. När du besöker www.ejeschoklad.se så sparas inte IP-adresser i våra databaser. Som besökare på vår hemsida kan information om dig aldrig kopplas samman med din identitet. Hemsidan har även cookies för att beräkna och rapporteraantal användare och även hur och vart trafiken går för att vi ska kunna utveckla och göra hemsidan bättre i framtiden.

Via din webbläsare kan du välja att radera cookie och även stänga av möjligheten för oss att lagra cookies på din dator. Väljer du att göra detta kan dock flera funktioner på hemsidan sluta att fungera.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

 1. ALLMÄNT
Genom att besöka www.ejeschoklad.se godkänner du villkoren i denna policy för hantering av personuppgifter och cookies i samband med att du använder vår hemsida. För användning av våra tjänster på hemsidan gäller särskilda villkor. Ansvarig för hemsidan är Ejes Chokladfabrik AB, orgnr 556342-8696. För frågor och kontakt maila till info@ejeschoklad.se  

2. PERSONUPPGIFTER
De personuppgifter som Ejes Chokladfabrik AB behandlar är de uppgifter som du själv väljer att lämna till oss, tex om du skickar e-post till oss eller gör en beställning i vår webbshop. Dessa uppgifter kommer vi endast att använda för att kunna hantera din beställning och svara på dina frågor. 

3. BETALNINGSUPPGIFTER
Information som lämnas av dig (tex kortnummer) är knutet till våra betallösning som hanteras av Stripe. Insamling av dessa uppgifter hanteras av respektive betallösning. Ejes Chokladfabrik AB samlar inte in några personuppgifter kring betalningen. Ejes Choklad behandlar information om de varor som du har köpt, klickat på eller lagt i din varukorg. Vi behandlar även uppgifter om din köphistorik, dina köpmönster och dina preferenser som kund hos oss. Vi behandlar även IP-adress, språkinställningar, geografisk information och annan data vi får i samband med ditt besök på ejeschoklad.se.

4. ÖVRIGT
Ejes Chokladfabrik ABs webbplats kan innehålla social media-applikationer eller tjänster som tillåter dig att dela innehåll med andra användare (kollektivt ”SocialMedia-applikationer). Alla personuppgifter eller annan information som du bidrar med i någon Social media-applikation kan läsas, hämtas och användas av andra användare av denna Social media-applikation, över vilka vi har lite eller ingen kontroll. Därför tar Ejes Chokladfabrik AB inget ansvar för någon annan användares användning eller missbruk av information som du bidragit med i någon Social media-applikation.

5. ANSVAR
Ejes Chokladfabrik AB tar inget ansvar eller garanterar kvaliteten, funktionaliteten eller tillgängligheten på vår hemsida eller dess innehåll. I de fall vi hänvisar till tredje part ansvarar vi inte heller förmaterial eller innehållet på den tredje partens hemsida. 

6. IMMATERIALRÄTT
Allt material på vår hemsida, inklusive texter, bilder, varumärken samt design och grafisk profil tillhör Ejes Chokladfabrik AB eller våra samarbetspartners. All användning utöver vad som krävs för att använda hemsidan, eller kopiering av dig som användare kräver företagets skriftliga godkännande. All användning i strid mot dessa villkor kan komma att resultera i rättsliga påföljder.

7. TILLÄMPLIG LAG
Vid eventuella tvister i anledning av dessa villkor tillämpas svensk rätt med undantag för dess lagvalsregler, med Stockholmstingsrätt som första domstolsinstans.

Vi har inget kundregister

Ejes Chokladfabrik AB har inget kundregister eller liknande och gör inga utskick i from av nyhetsbrev eller marknadsföring. För återkommande kunder med stående beställningar sparas dock kontaktuppgifter till kunden för att underlätta och ge bättre service. Dessa uppgifter sparas så länge kundförhållandet kvarstår och därefter den tid som krävs eller är tillåten via lagstiftning och praxis.

Dina Rättigheter

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?
Vi behandlar aldrig dina personuppgifter under en längre tid än vad som är tillåtet enligt tillämplig lag, förordning, praxis eller myndighetsbeslut. Data kan exempelvis sparas längre om så krävs enligt konsumentköplagen eller bokföringslagen. Personuppgifterna lagras och behandlas i Ejes Chokladfabriks IT-system. Du kan när som helst kontakta oss och begära att vi tar bort dina personuppgifter. Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan begära att få tillgång till viss information om behandlingen. Du har även rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade.

Mer information

Har du synpunkter, frågor eller andra funderingar kring hur Ejes Chokladfabriks hantering av personuppgifter är du välkommen att i första hand kontakta Ejes Choklad på telefon 08-664 27 09 eller via mail info@ejeschoklad.se.

Har du ytterligare synpunkter på hur Ejes Chokladfabrik AB hanterar dina personuppgifter har du möjlighet att vända dig till Datainspektionen.

Tillbaka