Om Ejes

Föreställ dig att bara öppna dörren till den lilla butiken på Erik Dahlbergsgatan uppe på Gärdet, och känna hur den underbara chokladdoften slår emot dig som en vägg, och sedan få kliva ner för trappen och mötas av alla de oemotståndliga pralinerna, som i kristallkronornas sken ligger prydligt uppradade i de fina glasmontrarna och bara väntar…

Det är som att kliva in i en annan värld, en annan tidsepok, för här har tiden stannat. Värmen, glädjen och den personliga servicen man möts av måste upplevas. Om folk bara visste vad mycket kärlek och omsorg det ligger bakom varje liten chokladpralin, säger mamma Marie-Louise. Det tar nästan 2 dygn för en pralin att bli klar. Och det märks att det finns en stor portion kärlek och omsorg bakom allt i tillverkningen, så fort du tar en tugga…

Att Ejes inte är något man bara ska avnjuta i all hast, hoppas jag att alla har förstått, säger Linda, dottern i familjeföretaget. Vår choklad ska ätas med samma stora kärlek och omsorg, som den tillverkats på. Man ska heller inte glömma bort att just denna choklad är klassad som hälsokost, så icke hava dåligt samvete, ler hon stort. Eftersom Ejes praliner är färskvara, rekommenderar vi att den ska avnjutas direkt, men vi garanterar en hållbarhet på cirka 2-3 veckor, vilket inte brukar vara några problem för de flesta, fortsätter hon, chokladen ska heller inte förvaras i kylskåp som många tror.

Att det här är en chokladfamilj som älskar sitt jobb och sin choklad, går inte att ta miste på. Det här är ju som vårt hem, säger Marie-Louise. Vi är mer här, än vad vi hinner vara hemma, och tänk att få vara med sin familj hela dagarna, vilken lycka!  Många utav våra kunder är även stamkunder sedan flera år tillbaks, så vi är som en enda stor chokladfamilj, skrattar hon.

Så förstagångs kund, eller stammis, välkommen in och upplev det som alla pratar om. Den lilla mysiga chokladbutiken på Gärdet, där de tillverkar alla sina chokladpraliner själv. Där det luktar och smakar helt fantastiskt och personalen är lika god och glad som sin choklad. Varmt välkommen!

Välkommen in!DC6P9840-cropedDC6P9784